OBČINA CERKNO DOBILA NEGATIVNO MNENJE RAČUNSKEGA SODIŠČA ZA 2020

Ponedeljek, 10. januar 2022
23.12. 2022 je bilo v časopisu Dnevnik objavljeno , da je Računsko sodišče 22.12. 2022 izdalo dvema občinama negativno mnenje pri poslovanju v 2020. Ena od teh je tudi občina Cerkno. Revizijsko poročilo  za občino Cerkno je ugotovilo nepravilnosti na veliko področjih . Izpostavila bom samo 2 taki cvetki.
To ni moj pogled, to je pogled Računskega sodišča:
- S sklenitvijo pogodbe je občina prevzela obveznost 292.514,00 eur, ne da bi imela za ta namen zagotovljena sredstva v proračunu občine...
- V obdobju začasnega financiranja je porabila več sredstev, kot je bilo dopustno. Župan o tem NI obvestil ne občinskega sveta, ne nadzornega odbora. (podatki iz povzetka revizijskega poročila)
O nepravilnostih v letu 2020 lahko preberete tudi v zapisnikih Nadzornega odbora na spletni strani občine Cerkno. To pa je tudi eden redkih zapisnikov občine Cerkno o njenem delovanju. Ob tem se tudi lahko vprašamo o transparentnosti njenega delovanja, o obveščenosti pa da ne govorimo. Je kdo kaj vedel o tem, razen ...
Žalostno pa je tudi to, da se o tej temi ne govori, ne piše v CERKNEM.  Presenetilo pa me je, da je to bilo včeraj objavljeno na Idrija.com. Malo so me prehiteli , pa nič zato.

Pregovor ( B. Ressel) " PROBLEM ČLOVEŠTVA JE V TEM, DA SO NESPAMETNI LJUDJE ZELO PREPRIČANI, INTELIGENTNI LJUDJE PA POLNI DVOMOV."
Pa mogoče še eden v razmislek (Marta Bon- trenerka) "ČLOVEK IMA PRAVICO GLEDATI DRUGEGA NAVZDOL LE TAKRAT, KO MU DAJE ROKO, DA GA POBERE."
Zakaj sem napisala ta dva pregovora? Zato, ker veliko povesta.
Sama sem tudi podvomila v nek občinski projekt in o tem javno spregovorila. In kaj se je zgodilo? Preberite mojo zgodbo v tej rubriki z naslovom Hiša dobrih ljudi - 15.7.22
Poročilo Računskega sodišča na tem naslovu. ( številke v EUR in ostale podrobnosti v Povzetek revizijskega poročila na isti strani)


Alenka Lahajnar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C